Одноразовая посуда BioFase из косточек авокадо

У Мексиці виробляють одноразовий посуд із кісточок авокадо

Авокадо — це унікальний фрукт, який занесений до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший представник рослинної їжі. У ньому немає цукру і насичених жирних кислот, натомість він містить величезну кількість вітамінів і мінералів, а також олеїнову кислоту, що добре засвоюється організмом і допомагає організму боротися з запаленнями та зміцнювати імунітет. Утім, варто знати ще дещо про користь авокадо…

Одним із головних світових постачальників авокадо є Мексика. Саме в цій країні винайшли інноваційний спосіб боротьби з тоннами відходів від використання авокадо і виробництва одноразового посуду з кісточок цього фрукту. Зокрема, BioFase збирає кісточки авокадо у компаній-виробників олії та гуакамоле і перетворює їх на одноразові соломинки для напоїв та столові прилади, які є біорозкладними на 100%.

Компанія була заснована в 2013 році інженером-біохіміком Скоттом Мунгуя (Scott Munguia), який запатентував процес перетворення кісточок авокадо на біопластик, який розкладається впродовж 240 днів. Він з’ясував, як «витягти» молекулярну сполуку з «сердця» фрукту, аби потім отримати біополімер, якому може бути надана будь-яка форма.

За даними Mexico Daily News, сьогодні BioFase здатна переробляти 15 тонн насіння авокадо на день для подальшого вироблення еко-продукції. Технологія вирішує проблему сільськогосподарських відходів і водночас зростаючих обсягів пластикових відходів, що накопичуються на звалищах, у річках і океанах.

Нині у Мексиці збільшується попит на екологічні альтернативи пластиковим виробам, у т.ч. внаслідок заборони та обмеження місцевими муніципалітетами обігу пластику одноразового використання. А BioFase є єдиною компанією-виробником біополімерів у Мексиці та провідним виробником біополімерів у Латинській Америці. Її продукція поставляється в більш ніж 11 країн світу. Проте вона й надалі шукає дистриб’юторів.

Однораховая посуда из косточек авокадо
facebook.com/biofasemexico