Инновационная соковыжималка подает сок в биопластиковых стаканчиках из апельсиновой кожуры

Інноваційна соковижималка подає апельсиновий сік у біостаканчиках зі шкірки

Італійська студія Carlo Ratti Associati розробила соковижималку для апельсинового соку, яка перетворює очищену фруктову шкірку на 3D-друковані біопластикові стаканчики для того самого соку. Feel the Peel – це прототип машини, мета якої – запровадити кругову економіку в повсякденне життя.

За інформацією Dezeen, після отримання соку апельсинова шкірка, що залишилася, потрапляє в величезне прозоре відділення в нижній частині машини. Там вона автоматично висушується, подрібнюється до «помаранчевого пилу» і змішується з полімолочною кислотою (PLA), утворюючи біопластиковий матеріал. Цей матеріал потім нагрівається, розплавляється з утворенням нитки і подається в 3D-принтер, який вбудовано в машину.

Експериментальний сік-бар висотою 3 метри увінчаний круглим куполом, заповненим 1500 апельсинами. Коли хтось замовляє сік, апельсини зісковзують у соковижималку, де вони розрізаються навпіл і віджимається сік. Відвідувачі можуть спостерігати за усім цим дійством, а також посмакувати фрешем із еко-стаканів. Після використання стакани знову переробляються.

Круглий сік-бар буде встановлено на саміті Університету сингулярності в Мілані з 8 по 9 жовтня 2019 року, а потім здійснить подорож по Італії, щоб «продемонструвати новий підхід до циркуляції навколишнього середовища в повсякденному житті».

Ціль 12. Відповідальне споживання і виробництво

фото: dezeen.com