Машина по переработке пластиковых отходов

Trashpresso переробляє пластикові відходи на будівельні матеріали

Артур Хуанг побудував переносне устаткування Trashpresso, що працює на сонячних панелях і переробляє пластикові відходи на будівельні матеріали. Зокрема, на маленькі плитки, які можна використовувати для будівництва стін і підлоги.

«Ці машини є прообразом того, яким, на нашу думку, має бути майбутнє утилізації», – каже Хуанг, слова якого наводить National Geographic. До теперішнього часу Хуанг побудував дві машини Trashpresso і перевозить їх на вантажівках – 40-футових платформах – у такі віддалені місця, як Юйшу, округ на Тибетському плато. Навіть кінозірка Джекі Чан розповідає про експедицію в своєму документальному фільмі National Geographic «Зелені герої».

Хуанг представляє мережу гіперлокальних заводів з переробки відходів. Його компанія Miniwiz просуває принципи циркулярної економіки. З 2005 року він перетворює відходи на меблі, аксесуари, будівлі та навіть в невеликий літак – і спонукає людей думати про упаковку як про цінний товар. Винахідник впевнений, що нова потенційно найдорожча валюта лежить у наших сміттєвих баках.

Строительные материалы из пластика

Miniwiz щомісяця винаходить 20 нових матеріалів, використовуючи найбагатший у світі ресурс – відходи. Щодня його команда експериментує в Trash Lab для створення портфеля матеріалів і поповнення й без того вже величезної колекції.

Ціль 12. Відповідальне споживання і виробництво

Фото: trashpresso.com, miniwiz.com