У ресторанах Нью-Йорка збирають порожні мушлі устриць, а потім висипають їх на острів Ґовернорс. Роблять це для відновлення місцевих рифів.
З ресторанів Нью-Йорка у гавань
У ресторанах Нью-Йорка збирають порожні раковини устриць, а потім висипають їх на острів Ґовернорс — розповідаємо, навіщо це роблять
Опубліковано hromadske.ua Понеділок, 9 березня 2020 р.
відео: hromadske.ua
Устриці в екосистемі нью-йоркській гавані відігравали важливу роль – так само, як корали в тропічних морях або дерева в лісі – адже захищали берегову лінію від руйнування при штормах.
Нині реалізуеться грандіозний науковий та соціальний проект Billion Oyster Project. Він має на меті виростити мільярд устриць і відновити втрачені устричні рифи.