Упаковка The Guardian з картопляного крохмалю

The Guardian виходитиме в обгортці з… картопляного крохмалю

Впливова британська газета The Guardian відмовляється від поліетиленової упаковки на користь шовковистого напівпрозорого біорозкладного матеріалу, виготовленого з картопляного крохмалю. Отже читачі можуть просто викинути обгортку у контейнер для харчових або садових відходів.

За інформацією Dezeen, нова упаковка не містить ​​будь-яких генетично-модифікованих речовин, повністю компостується впродовж шести місяців. Тобто, не потребує переробки. The Guardian має намір стати першим національним виданням, яке використовує біорозкладну обкладинку.

Нововведення збільшує виробничі витрати, тому вартість видання The Guardian і спорідненого The Observer збільшилась – на 30 пенсів – і склала £3.20. Це перше здорожчання за три роки.

Газети в такій обгортці вже отримали минулими вихідними читачі в Лондоні, Кенті, Ессексі, Хартфордширі, Норфолку і Саффолку. Поступово вони поширяться в іншій частині країни протягом наступних кількох місяців.

Відповідні зміни в політиці видання є частиною плану зі зниження залежності від пластику, а також спричинені відгуками читачів.

До речі, дизайнери також експериментують з природними речовинами, прагнучи запропонувати екологічно безпечні альтернативи шкідливим матеріалам, таким як пластик. Наприклад, італійські дизайнери Сімоне Каронні, Паоло-Стефано Джентіле і П’єтро Гаелі використали перероблену картопляну шкірку для створення екологічної упаковки для картоплі-фрі як альтернативу паперу.