Доставка вкусной еды

Норвезький ритейлер показує СО2 у чеках і продажі м’яса скорочуються

Інтернет-супермаркет Oda нещодавно повідомив, що його клієнти купують менше червоного м’яса відтоді, як він почав додавати до чеків інформацію про «кліматичний слід», і що продажІ продуктів на рослинній основі зростали вдвічі швидше, ніж продаж м’яса.

TrendWatching повідомляє, що взимку 2020 року норвезький бакалійник почав додавати щотижневий звіт про викиди парникових газів до чеків.

Замість того, щоб перераховувати викиди CO2 для окремих продуктів, Oda показує викиди за групами продуктів і кількістю придбаного покупцем.

Групи продуктів відзначені за шкалою від червоного до зеленого, де червоні групи продуктів мають найвищі викиди парникових газів, а зелені — найнижчі. Яловичина, наприклад, може бути червоною, тоді як курка — у бурштиновій зоні.

Споживачі можуть побачити, як їх кліматичний слід за поточний тиждень порівнюється з наслідками попередніх тижнів.