Рослинна альтернатива м’ясу Nestlé Garden Gourmet

Nestlé запропонувала в Україні рослинну альтернативу м’ясу

Nestlé, одна з найбільших компаній світу в галузі виробництва продуктів харчування та напоїв, представила в Україні бренд Garden Gourmet, за яким на українському ринку з’являться чотири нових рослинних продукти.

Продукція Garden Gourmet нагадує м’ясо за смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але до його складу входять лише натуральні рослинні інгредієнти. Наприклад, сік із буряка та фруктово-овочевий концентрат надають продуктам рум’яного забарвлення, олія та вода – соковитості, а для приготування оболонки використовуються натуральні водорості.

Зокрема, до лінійки Garden Gourmet в Україні увійшли: рослинна котлета для бургера Sensational Burger, рослинна сосиска Sensational Sausage, рослинні фрикадельки Vegan Meatballs і вегетаріанські нагетси Vegetarian Nuggets.

У компанії також зауважують, що бренд вже відомий в Європі. Його покупці – люди, які прагнуть вживати менше м’яса і водночас воліють сприяти зменшенню вуглецевого сліду.

«Nestlé взяла на себе зобов’язання удвічі зменшити обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 року досягти нульового балансу викидів. Зміни у продуктовому портфелі є частиною шляху компанії до своєї мети», – зазначає в релізі компанії Олена Шевельова, директорка бізнесу Nestlé Professional в Україні та Молдові.

За її словамим, вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва продуктів харчування

Так, за даними компанії, для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії у порівнянні з таким самим продуктом із м’яса. При цьому вуглецевий слід і використання земель при виробництві рослинного бургера зменшуються на 80% і 75% відповідно.

«Це означає, що з кожною тисячею вироблених котлет Garden Gourmet Sensational Burger зберігається площа лісу, який вирубують під пасовища для худоби, співмірна з чотирма тенісними кортами; заощаджується енергія, співмірна з 30 тисячами LED-лампочками, які горять протягом цілого дня, а також зменшуються вуглецеві викиди в обсязі, аналогічному до трьох поїздок на авто з Ужгорода до Харкова і назад», – підрахували в Nestlé.

Наразі страви з Garden Gourmet доступні для замовлення лише в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів, де зможуть запропонувати страви з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet, розширюватиметься протягом 2021 року. Наступним етапом є запуск Garden Gourmet в роздрібні мережі наприкінці 2021 року.

Отже, світовий та український ринок рослинних альтернатив м’яса розвивається прискореними темпами. Нагадаємо, в січні 2021 року компанія АВК запустила у виробництво свою рослинну альтернативу м’ясу – продукт Dreameat.