Лондонський університет Голдсмітс

Лондонський університет відмовляється від бургерів через глобальне потепління

Голдсмітс, університет Лондона, оголосив про заборону продажу в їдальнях кампусу, що в південно-східній частині столиці, страв із яловичини. Це – один із його кроків на шляху до вуглецевої нейтральності.

Заклад освіти прагне нейтралізувати викиди вуглекислого газу до 2025 року. Нині він викидає, за офіційними даними, близько 3,7 млн кг вуглецю. Заборона яловичини набуде чинності на початку нового навчального року. Британська преса пише, що Союз студентів Голдсмітс цілковито підтримує це рішення.

Замовити корпоративний семінар «Сталість – нова парадигма розвитку бізнесу»

Університет також стягуватиме збір у розмірі 10 пенсів за воду в пляшках і використання одноразових пластикових стаканчиків. Окрім того, заклад має намір встановити більше сонячних панелей у своєму кампусі й якомога швидше перейти на 100% використання чистої енергії. У такий спосіб він долучається до боротьби з глобальним потеплінням.

З 1 грудня 2019 року благодійний фонд Goldsmiths більше не інвестуватиме в компанії, які отримують більше 10% свого прибутку від видобутку викопного палива.

Ціль 13. Боротьба зі зміною клімату та її наслідками

фото: facebook.com/GoldsmithsUoL