vegan salmon

На полицях магазинів з’явиться надруковане на 3D-принтері філе веганського лосося

Revo Foods, стартап у галузі харчових технологій на рослинній основі, готовий розпочати заповнювати полиці продуктових магазинів екологічними морепродуктами. Замість морепродуктів, виловлених в океані — надрукований 3D лосось з рослин, який, за прогнозами, з’явиться на ринку в 2023 році. Про це пише EcoWatch.

Revo Foods — австрійський стартап, який розробляє та виробляє альтернативу морепродуктам на рослинній основі з метою покласти край надмірному вилову риби. Її перший продукт Revo Salmon вже доступний у понад 15 країнах Європи.

Нині компанія продає паки з копченим «лососем», виготовленим з горохового білка, екстракту водоростей та олії, щоб імітувати смак і текстуру справжньої риби без впливу на довкілля.

«Як випливає з назви, створення 3D-друкованого об’єкта досягається за допомогою адитивних процесів. Це означає, що об’єкт створюється шляхом накладання шарів матеріалу один на одного», – пояснює Revo Foods на своєму сайті.

На сайті компанії йдеться, що цей процес продукує на 86% менше викидів, ніж виготовлення звичайного лосося, і використовує на 95% менше прісної води. Для роботи 3D-принтерів не потрібно багато електроенергії.

Морепродукти упаковані в паперову зовнішню упаковку, що переробляється, і пластикову внутрішню упаковку, що переробляється.

фото: @christine_siracusa/unsplash.com